تامین 85 درصد آفتکشهای مورد نیاز زراعت و باغات کشور/ آفتکشهای تاریخ گذشته امحا میشوند
85 درصد آفتکشهای مورد نیاز برای زراعت و باغات کشور تاکنون در سال زراعی جاری تدارک و تامین شده است.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، سرپرست دفتر آفتکشها در سازمان حفظ نباتات کشور امروز سهشنبه در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: براساس آخرین گزارشها تاکنون بیش از 85 درصد آفتکشهای مورد نیاز معادل 45 هزار تن با واردات آماده مصرف، به علاوه تولید داخل برای مبارزه با آفات عمومی و همگانی در سال زراعی جاری تامین شده و مشکلی در این زمینه نداریم.
حمید یدایی اظهار داشت: تدارک آفتکشها تقریبا پیش از پایان سال زراعی گذشته آغاز میشود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره آفتکشهایی که تاریخ مصرف شان گذشته است نیز اظهار داشت: این آفتکشهای تاریخ مصرف گذشته معمولا برای یک بار بررسی میشوند و اگر براساس نتایج آزمایشها، قابل مصرف بودند، تاییدیه برای مصرف یک سال دیگر را میگیرند.
یدایی ادامه داد: آفتکشهایی که تاریخ مصرف شان منقضی شده است توسط شرکتهای مجاز و با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست جمعآوری و تحت عنوان پسماندهای شیمیایی، امحا میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در سال 1400 بیش از 24 تن آفتکش که تاریخ مصرف شان منقضی شده بود در قالب پسماند توسط شرکتهای مجاز از استانها جمعآوری و معدوم شد.
سرپرست دفتر آفتکشها در سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: هر چند سال یکبار جمعآوری این پسماندها در کشور انجام و سپس معدوم میشوند.
وی در مورد دیگر پرسش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی در خصوص نتایج برگزاری مانور سازمان حفظ نباتات کشور در سال جاری گفت: در مانوری که برگزار کردیم 54 درصد از 7900 فروشگاه یا داروخانه گیاهپزشکی در سراسر کشور توسط بیش از 950 اکیپ بازدید و بررسی شدند.
سرپرست دفتر آفتکشها در سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: با انجام این بازدیدها نزدیک به 1800 حکم صادر شد که مربوط به پروانههای غیرمجاز، عدم حضور کارشناس فنی یا کشف آفتکشهای غیرقابل مصرف و قاچاق بود.
وی درباره کیفیت آفتکشها ابراز داشت: به دلیل تحریمها آفتکشها حدود 90 تا 95 درصد از کشورهای هند و چین وارد کشور میشوند و تنها 5 درصد واردات به صورت غیرمستقیم از کشورهای اروپایی صورت میگیرد.
یدایی بر مصرف آفتکشها بر اساس دستورالعملهای سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد و گفت: بیتوجهی به این دستورالعملهای مربوط به مصرف آفتکشها از اثر آنها میکاهد، زیرا آفات دُز لازم را از آفتکشها دریافت نمیکنند و به تدریج در برابر آفتکشها مقاوم میشوند.
وی تاکید کرد: رعایت نکردن تراکم در مزارع، استفاده نکردن از کود به اندازه کافی یا بذر مناسب و استفاده از سمپاش های نامناسب اثرگذاری آفتکشها را کاهش میدهد.
نظر دهید